När motivationen tryter

Dåligt med uppdateringar här… Vi har alla varit med om att det ibland kan vara lite svårt att hålla sig motiverad hela tiden, eller hur? Jag som inte är så gammal än har känt av det flera gånger, trots att jag älskar att träna, så tänk då alla som äldre än mig och tänk på alla som tränar utan att gilla det särskilt mycket och som ser det mer som ett nödvändigt ont! Det måste ju vara jättesvårt för dem att hålla träningssuget uppe!

Jag har märkt att det blir antingen mer eller mindre träning än vanligt om jag har en dålig period med exempelvis mycket stress, eller om någonting händer som gör mig mindre glad. Antingen så ”punchar” jag ur mig det, eller så håller jag det inom mig. Att hålla uppe motivationen när man inte mår helt bra är svårt och jag tror inte att det finns ett universellt svar på hur man ska ta sig an problemet, utan det måste var och en hitta inom sig, men jag tänkte ändå ge lite tips och förslag på hur jag brukar göra så kanske åtminstone en eller ett par av er få lite hjälp nästa gång det händer er.

Först och främst tror jag att man ska räta ut det hela med sig själv så att man förstår vart skon klämmer. Ibland är det så att det bara blir helt rörigt i huvudet om man har mycket att tänka på och här ser jag att det verkligen hjälper med kampsport då det skärper sinnena på ett bra sätt, vilket innebär att man kan använda denna typ av träningsform för att hålla sig bar både i kropp och knopp! Motivationen tryter nästan aldrig sedan jag började med kampsport jämfört med hur det var när jag var yngre och höll på med hockey och fotboll, så det handlar mycket om att hitta rätt träningsform för en själv!